Declaració: català

No votis als hereus de Hitler i Franco!

Crida de les candidatures i forces polítiques de cara a les eleccions europees

Ens preocupa l’extensió, per gairebé tota Europa, de l’extrema dreta. Aquesta pren diverses formes, des del nazisme descarat (Jobbik, Alba Daurada), passant pel feixisme disfressat de demòcrata (el Front National de Marine Le Pen o la Lega Nord), fins al populisme xenòfob (UKIP o Geert Wilders). Tot i aquestes diferències, Le Pen i Geert Wilders han pactat una candidatura conjunta per a les eleccions europees del proper 25 de maig, amb la que amenacen amb ser una de les forces més votades a diversos països.

A l’Estat espanyol, sembla que hi haurà diferents candidatures d’extrema dreta, com ara els nazis de “España en Marcha” i de Democracia Nacional —que inclouen dirigents que proposen una sublevació armada i militants que duen a terme brutals agressions al carrer— i el populisme d’extrema dreta de Vox, on participa Alejo Vidal-Quadras. Obtinguin o no un vot important, aquestes forces representen una amenaça per a la democràcia i la convivència.

És molt perillós quan altres partits imiten els seus discursos xenòfobs, islamòfobs, o gitanòfobs, o bé respecte a la qüestió nacional i les llibertats sexuals. L’experiència de França demostra clarament que quan els partits institucionals copien les idees de l’extrema dreta, a la llarga no li resten suport sinó que la normalitzen i l’enforteixen.

Amb la situació de crisi actual, el feixisme és una amenaça real, però la seva victòria no és inevitable. Som moltes més les persones que defensem una societat plural i democràtica, les que celebrem la nostra diversitat i riquesa cultural, les que volem la justícia social per a tothom, sense importar el color de la pell, el gènere, la religió, l’orientació sexual…

Per tant, com a candidatures i partits oposats al feixisme i al racisme, adoptem els següents compromisos de cara a la campanya electoral:

1. No utilitzarem discursos xenòfobs, ni ens quedarem en silenci si altres ho fan.

2. Al mateix temps que duem a terme la nostra pròpia campanya, farem el possible per difondre també els arguments i els materials dels moviments unitaris i ciutadans contra el feixisme i el racisme. Als territoris on ja s’han establert moviments d’aquest tipus, els donarem el nostre suport; on encara no existeixin, farem el possible per contribuir a la seva creació.

3. Dins del Parlament europeu, no permetrem cap concessió a l’extrema dreta: exigirem el compliment, el més estricte possible, del reglament per tal d’evitar que tinguin grup propi, amb accés a informes, càrrecs i subvencions… que farien servir per fomentar l’odi. Limitarem al màxim la seva capacitat d’enverinar la política europea.

Llista d’adhesions

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s